Başmakaleler 2 - Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri
Başmakaleler 2 - Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri M. Es'ad Coşan Server Yayınları 9789758757046 Kültür Dini Kitaplar
238.00 ₺
Üretici Liste Fiyatı: 340.00 ₺
-
%30
İNDİRİM
-
Hızlı Kargo
2 Gün içinde Kargo
- Paylaş
"Biz, yuvayı dişi kuşun yaptığını, aile fertleri arasındaki sıcak ve sevimli sevgi bağlarının sayesinde sağlandığını biliyoruz. Sizler yuvanın direği, toplumumuzun temellerisiniz. (...) Ülke ekonomisini dilerseniz siz düzenler; lüksü israfı önler; üretimi, kaliteyi kontrol edersiniz."
Dergiyi alan, okuyan, istifade eden kitleler her ayın ortasını iple çekmiş, eline geçer geçmez bir mektup gibi gördükleri başmakaleleri tekrar tekrar okumaktan kendilerini alamamıştır. Karşısındakiyle sohbet eder gibi yazan Hocaefendi'nin bu mektuplarında, kimi zaman güncel olaylar enine boyuna kritik edilmiş, hadiselerin duyarlı bir müslüman bakış açısı ve farkı ile nasıl yorumlandığı görülmüş; kimi zaman ise değişmeyen ve pörsümeyen insânî ve İslâmî anlayışın yeni bir söylem ve dille aktarıldığına şahit olunmuştur.
Yazılarda sadece hanımlar muhatap alınmamış, duyarlı her kesimden her insana hitap edilmiştir. Her bir yazı okunduğunda, insanlık ve İslâmlık adına ıstırap çeken bir Allah erinin seslenişlerinin bugün de aynı yankıyı bulacağı görülecektir.
Dergide yayınlanan başmakaleler kronolojik sıraya göre aynen bu kitaba alınmıştır. Makalelerde yer yer o gün için önemli olup sonradan önemini kaybetmiş bazı güncel meselelerin işlenmiş olduğu görülecektir. Bu tür yazıların, Hocaefendi'nin bakış açısını ve düşünce dünyasını bir bütün olarak tanımak ve o günün şartlarını değerlendirmek açısından önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz.
Başmakalelerde yer almış ve kaynakları verilmemiş olan âyet, hadis, kelâm-ı kibar ve şiirlerin kaynakları mümkün olduğunca tespit edilip dipnotta gösterilmiştir. Uzun zaman aralığında yazılan yazılar içerisinde kimi kelime ve kavramlardaki yazım farklılıkları giderilerek bir imlâ birlikteliği sağlanmıştır. Sonuna kaynakça ve özellikle araştırmacıların istifadesini kolaylaştırmak için ayrıntılı bir dizin ilave edilmiştir. Ayrıca her yazının başına dipnot olarak künyeleri verilmiştir.
Kadın ve Aile dergisinde yer alan başyazılarda ele alınan konuların, mü'min duyarlılığı ile aktarılması ve yakın tarihimizde pek görülmeyen bir "duruş"un hikayesini sergilemesi kadar, Türkçe'nin kullanılmasındaki ustalık da bu kitabın bir solukta okunmasına vesile olacaktır.
| Sayfa sayısı: | 483 |
|---|---|
| Boyut: | 15 x 22 cm. |
| ISBN: | 9789758757046 |
| Kağıt kalitesi: | Kitap Kağıdı |
| Son güncelleme: | 17.08.2026 |