%100 Güvenli Alışveriş
%100 Orjinal Ürünler
700 TL ÜZERİ KARGO BEDAVA
Kapıda Ödeme
İade Garantisi
%100 Orjinal Ürünler
700 TL ÜZERİ KARGO BEDAVA
Kapıda Ödeme
700 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA

Sahafe-i Seccadiye ve Türkçe Açıklaması Kod: 00524

14.00

Üretici Liste Fiyatı: 20.00

  • %30

    İNDİRİM

Ürün stoklarımızda bulunmamaktadır.
  • Paylaş
“Sahife-i Seccadiye” adıyla tanınan bu eser, bir duâ kitabıdır. Ancak, aynı zamanda İmam Ali Zeynelabidin`in, hayatın maddî ve manevî her cephesiyle ilgili görüş ve kanaatlerine ilişkin bilgiler ihtiva etmektedir. Yüce Allah ve sıfatları hakkında bilgi, Allah`a karşı hamd ve şükür görevinin yerine getirilmesi, dünyanın mahiyeti, dünya malı ve zenginlik, ibadet hayatı, anne baba ve çocuklara karşı görevler, şeytana karşı alınacak tavır, günah ve tövbe, hayat ve ölüm, Cennet ve Cehennem, amel defteri ve hesap, kul hakkı, güzel ve kötü ahlak vs. ile ilgili görüşlerini güzelce yansıtmaktadır.



Eserin lafızlarının güzelliği, mânâlarının etkinliği, içeriğinin yüceliği, Allah`a karşı türlü ifadelerle tezellülün dile getirilişi, medh ü senada bulunulması, af ve kereminin dilenmesi, yalvarılıp yakarılması vs. onun gerçek kaynağına en güzel işarettir. Bu yönleriyle Ehl-i Beyt ilminin en özlü ve kapsamlı kaynağıdır. Bu inci ancak o deryadan, bu cevher o madenden ve bu meyve o bahçeden çıkabilirdi.



Dualarda sık aralıklarla Hz. Peygamber (a.s.m.) ve Ehl-i Beyt`ine salavat getirilir; yani rahmet okunur. Bunun hikmeti, Hz. Peygamber`in (a.s.m.) duayı, teşek­kürü fazlasıyla hak etmesi hasebiyle salâvâtın makbul bir dua olması, dola­yısıyla ardından yapılan diğer duaların da kabulüne vesile olmasıdır.
Sayfa sayısı: 512
Boyut: 14x20 cm.
ISBN: 9752697003
Tercüme: Prof. Dr. Abdülaziz Hatip
Kağıt kalitesi: Şamua Kağıt
Son güncelleme: 07.01.2021